Aux Sources De Lescheret
Natuurkampeerterrein met moderne faciliteiten in een prachtig gebied in de Zuid Belgische Ardennen

Het groene kampeerterreinMeertjes en veel groenHet groene (deels autovrije) kampeerterrein van 2,5 ha. ligt op ruim 460 m. hoogte bij het gehucht Lescheret.

Door 3 bronmeertjes en veel groen op het terrein, ervaart U ter plekke al de
natuur met onder andere een grote verscheidenheid aan vogels.

Een groot deel van het terrein bestaat uit water afkomstig van lokale bron dat via de meertjes uiteindelijk uitmondt in de Sûre.

DCIM\100GOPRO

U kampeert bij ons in een duurzame en natuurlijke omgeving op mooie plekken aan het water of met uitzicht op de achterliggende heuvels.


We laten de natuur op ons zoveel mogelijk met rust en gebruiken geen gif op ons terrein. Het terrein is gecertificeerd als natuurreserve door Natagora, de Waalse natuurbeschermingsorganisatie.


Ruime plekkenEr zijn ±50 plaatsen in totaal. Voor tenten, caravans en campers is er een 40-tal mooie ruime plekken, deels voorzien van elektriciteit. Daarnaast zijn er enkele seizoensplaatsen en plaatsen voor huuraccommodaties.

De meeste plaatsen zijn >100 m2.  "Onder de berken" zijn kleinere, maar zeer fijne trekkersplekken. Ook in het hoogseizoen heeft een ieder voldoende ruimte!

Zon en schaduwplekkenVeel plaatsen bieden halfschaduw. Andere plaatsen meer zon of schaduw.

Stroomvoor
ziening is bijna overal mogelijk via diverse centrale elektriciteitskasten, soms met een wat langer snoer. Aan het zwemmeer zijn maar enkele plaatsen met stroom. Her en der zijn watertappunten.


Volgroeide inheemse beplantingDe camping ontstond eind 60-er jaren en beschikt inmiddels over veel mooie inheemse bomen en struiken zoals es, els, hazelaar, meidoorn, sleedoorn en vlier.

Bovendien vindt u er veel lokale
wilde bloemen, zoals valeriaan guldenroede, vrouwenmantel en wilde akelei.


SterrenhemelOm de natuur zo min mogelijk te verstoren, is er beperkte verlichting. Ook is er weinig omgevingslicht. De fonkelende sterrenhemel is daarom vaak goed te bewonderen.