Aux Sources De Lescheret
Natuurkampeerterrein met moderne faciliteiten in een prachtig gebied in de Zuid Belgische Ardennen

Fietsen - MTB (VTT)


Fietsen Er wordt hier niet alleen veel gewandeld, maar ook gefietst. De lokale bevolking fietst hier vooral recreatief (met mountainbikes en racefietsen). De lokale fietsclub (Vélo-Passion) organiseert tochten als de "Roc de la Sure" en de "Ardennen-Eifel".       
 
Hier fietsen gaat onze gasten met een redelijke conditie en een fiets met versnellingen aardig goed af (zeker na wat gewenning).

En elektrische ondersteuning helpt natuurlijk ook.

Voor meer geoefende fietsers beschikken we over diverse mooie langere fietstochten in de omgeving door het Woud van Anlier of door de vallei van de Sûre. Tevens zijn er enkele kortere routes te fietsen vanaf de camping. 

Mountainbiken (VTT)

Er zijn diverse gemarkeerde mtb- routes in de omgeving. Ook de gemarkeerde wandelroutes in de omgeving kunnen goed met een mountainbike worden afgelegd.

Mensen rijden ook wel eens grote hier georganiseerde mtb tochten mee, of rijden die later na, zoals de "Roc de La Sure", "les Boucles de Hollange" of de "Bastognarde". Erg mooie tochten door een dunbevolkt gebied. Er zijn ook meer technische trajecten te vinden.
De Ardennen zijn niet plat (mocht u het niet weten). Maar vanuit Bastogne zijn inmiddels enkele vlakkere fietsroutes aangelegd over oude spoorbaantrajecten. Dit "RAVEL" loopt nu ook op slechts een paar km vanaf de camping. Deze route gaat naar Bastogne en van daaruit zijn er routes naar Houffalize, Gouvy en Wiltz. 

Lange afstand

t

ochten

 

Regelmatig ontvangen we fietsers met tentje of in de trekkershut tijdens hun fietstocht of op lange afstand fietsroutes:

 

  • Langs oude wegen (naar Santiago de Compostella)

  • De groene weg naar de Middelandse zee

  • De zeven valleien route"

  • een "Rondje Luxemburg"

  • fietsend onderweg naar Rome

  • naar de "Alpe d'Huez".

 

En daarnaast ontvangen we ook fietsers die hun zelf ontworpen routes rijden bijv. via het Ravel en de Venbaan.

 

 

 

 De "oude wegen" route naar Santiago wordt ook steeds meer gebruikt door mensen die de route lopen (met een bagagewagentje achter zich).