Alleen vissen op de dijk voor de taverne tussen 09 - 21 uur.
Niet bijvoeren.
Eigen stoel gebruiken.
Eén hengel p.p.
Enkele haak (weerhaakloos of met platgeknepen weerhaak).
Geen onbemande hengels.
Markers zijn niet toegestaan.
Geen leefnet
Vis alleen recht vooruit in geval van medevissers.
Vangst
Vissen alleen met natte handen hanteren..
Gebruik een onthaker.
Kleinere vis onthaken in klaarstaande emmer water.
Grotere vis onthaken op natgehouden onthaakmat.
Vis snel, maar met respect terugzetten.
Afval
Voer-resten goed opruimen ter voorkoming van ongedierte.
Laat geen rommel achter (bijv doppen, sigarettenpeuken).
Gebruikt lood afvoeren bij chemisch afval.
Karpervissen
Voer
Partikels (duivenvoer, maïs enz.) dienen minimaal 24 uur geweekt en daarna gekookt te worden. Een karper gaat dood van onbehandeld voer. Bijvoeren is NIET toegestaan.
Uitrusting
Minimum haakmaat 4.
Scherm de laatste 50 cm van de hoofdlijn af.
Gebruik een visvriendelijke loodmontage, zodat bij lijnbreuk het lood altijd loskomt van de onderlijn.
Gebruik bij een vaste hengel een topelastiek.
Gebruik een molen met een goed ingestelde slip. Staat de slip te strak dan breekt uw lijn of u trekt de haak door de lip van de vis. In beide gevallen verspeelt u de vis.
Karpers binnenhalen in groot landingsnet. (Gebruik een schone onthaakmat en landingsnet ter voorkoming van ziekte overdracht tussen verschillende viswateren.)
Gevangen karper
Laat een gevangen karper zwemmen totdat die duidelijk opgeeft, anders zal de karper vaak erg onrustig en onhandelbaar zijn.
Gebruik een goede techniek om de karper veilig vast te houden. Foto's kunt u het beste laten maken, terwijl u hurkt met de vis boven de onthaakmat voor u.
Gevangen vis dient direct terug gezet te worden door de vis met het schepnet/weegzak in het water te leggen en de vis weg te laten zwemmen.
Forel
Gevangen forel mag niet worden terug gezet en moet worden afgerekend.